VI ROTAR I NOVA EXPRESS-LÅDAN

novaexpress

En av Twisterella-texterna vi länkade till härom dagen handlade bland annat om Nova Express skiva ”One” (”Improviserad musik där alla ljus är släckta, där alla irriterande ljud i vardagens bakgrund har tystnat”). En av de mäktigaste artefakterna – både till dubbelgatefoldvinyl-yta och musikaliskt innehåll – från 1996–2002-eran. Men nu gäller det banne mig att passa på om ni – 11 år efter utgivning – vill äga ett sällsynt ex av ”One”. För lite senare samma dag skrev Henrik Kihlberg – som inte bara var med i Nova Express när det begav sig utan även gav ut ”One” på egna etiketten Rocket Number Nine Records och numera gör musik som BEAST – detta på Facebook, om en hittad låda:

”2001 släppte Nova Express sin debut (och hittills enda skiva) ‘One’ som fortfarande är klart lyssningsvärd. Den är sedan länge utgången men jag fick för ett tag sedan reda på att en vän i Stockholm hittat en låda hemma hos sig och den kommer jag få på fredag när BEAST spelar på Debaser Medis. Så det går bra att lägga vantarna på ett ex där och då, eller senare i Malmö. Jag tänker också på Torbjörn Abelli som vänligt men bestämt sa till mig att lägga undan en låda eller två eftersom ‘det här kommer vara ännu bättre om tjugo år’. Jag kanske lyssnade och sen glömde bort den där lådan. Tack Torbjörn.”

Här är en inspelning från första Nova Express-repet. Låten är ”Jens”, som sedermera skulle hamna på ”One”, dock i en annan version/inspelning:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: